Glasspaper deler

03.10.2023
AI-900 eller AI-050 - Hva er forskjellen på de nye AI kursene fra Microsoft?
Interessert i AI og ønsker kompetanseheving og eksamen? Vi har nå lansert to nye AI kurs fra Microsoft – AI-900: Microsoft Azure AI Fundamentals og AI-050: Develop Generative AI Solutions with Azure OpenAI Service. I denne artikkelen tar vi for oss hva som er forskjellen, hva de inneholder og hva du bør velge.
På bilde: (fra venstre) Ashish Singh - Cloud Solution Architect/Microsoft, Yashoda Singh - Data & AI Specialist/Microsoft, Brendan Martin, Certified Mentor & Coach/A-Circle, Stine Saatvedt - Customer Success Account Manager/Microsoft, Ana Gvinn - Partner Tech Strategiest/Microsoft, Even Sørlie - CEO/Glasspaper People, Hroar Henriksen - Business Manager/Glasspaper Learning, Hanne Mellby - MSU coordinator/Glasspaper Learning
07.08.2023
Karrierestart på Microsoft University 2023!
Denne uken slippes potensialet løs hos på Microsoft University 2023 med 90 unge studenter i klasserommene våre på Bryn i Oslo. I seks uker i strekk legger de ut på en transformativ reise inn i Microsoft teknologiens verden fra et grunnleggende til avansert nivå innen ulike spesialiseringer.
30.06.2023
Vurderer eller ønsker du å gå veien fra utvikler til løsningsarkitekt
En av de tryggeste og mest attraktive bakgrunnene i IT-bransjen er stillingen som løsningsarkitekt. Løsningsarkitekter er også blant de som tjener best i IT-bransjen. Vår COO, Thomas Schibbye deler sine råd for deg som ønsker å en karriere som løsningsarkitekt.
29.03.2023
Nye innleieregler 2023 – en kort innføring
De fleste virksomheter har med jevne mellomrom behov for midlertidige ansettelser og mange ønsker bistand fra bemanningsbyråer til å attrahere, kvalitetssikre og håndtere arbeidsforholdet til den/de midlertidige ansatte.
14.02.2023
Vi inviterte jenter som studerer informasjonsteknologi og medieproduksjon på videregående til et treff om kvinner i teknologi
Fredag 10. februar, bare en knapt måned før den internasjonale kvinnedagen, var vi så heldige å få besøk på Oslo kontoret av jenter som studerer informasjonsteknologi og medieproduksjon som spesialisering på videregående. De ble invitert til oss for en inspirasjonsdag, hvor temaet handlet om hvordan det er å jobbe med IT og teknologi.
30.01.2023
Hva er nytt i VMware vSphere versjon 8?
VMware vSphere ble i fjor høst lansert på versjon 8, og nå er kursene også oppdatert til nyeste versjon. Verdt å nevne at en viktig av oppgraderingene VMware vSphere versjon 8 er forbedret på både sikkerhet, ytelse og skalerbarhet for å nevne noe. Se flere av oppdateringene nedenfor.
11.01.2023
Vi har tatt en prat med tidligere MSU-deltaker Tania Bulz som i dag jobber som System Engineer i Xledger og selskapets CTO og Gründer, Lennart Holen
Xledger har siden 2020 ansatt en kandidat på .Net Azure Developer sporet, og Lennart uttrykker at de setter pris på at kandidatene får kursing som viser seg å være nyttig. Han nevner videre at kandidater med bachelorgrad, kan gjennom Microsoft University forbedre kompetansen sin og forberede seg til jobben de senere skal utføre hos Xledger.
15.09.2022
Vi har tatt en prat med COO, Morten Reinhardtsen i Ironstone om deres deltakelse i Microsoft University
Morten forteller at Ironstone skal ha tre deltakere på årets trainee-program og uttrykker videre at de er på utkikk etter kandidater som ønsker å gå Azure Cloud Platform sporet. Han utdyper videre at Ironstone i all hovedsak er på utkikk etter kandidater som har noe «hands-on» erfaring fra skolen- eller innen sky, første- eller andrelinje support fra deltidsjobber. Han legger til at de også har vært åpne for IKT lærlinger som i senere tid har valgt å gå videre på høyskole.
31.08.2022
Vi har tatt en prat med Infoworker om Microsoft University
Vi har tatt en prat med Hussain Al-Mousawi, CEO og daglig leder i Infoworker og Silje Dahl, tidligere MSU deltaker og nåværende konsulent i Infoworker. Silje deltok på Microsoft University tilbake i 2018 og har to bachelorgrader innen både spillutvikling og interaksjonsdesign. Vi har vært så heldige å få innblikk fra både arbeidsgivers- og tidligere deltakers perspektiv.
29.08.2022
Lånekassen stiller med to kandidater på årets Microsoft University
Vi har tatt en prat med Alexander Næss, seksjonsleder for Lånekassen avdeling IT Oslo og kontaktperson for Microsoft University.
19.04.2022
Har medarbeidersamtalen gått ut på dato?
Året er godt i gang, og det er tid for de årlige medarbeidersamtalene. Jeg synes det er festlig at ordet medarbeidersamtale har forkortelsen MAS. For mange, både ledere og medarbeidere, er det akkurat slik det oppleves; som et mas. Medmedarbeidersamtaler som skal gjennomføres og dokumenteres, gjerne 3-4 per dag, er det ikke rart det blir masete! Medarbeidersamtalen er rett og slett et fenomen og en struktur som passer godt til sin egen forkortelse! Men 1000-kroners-spørsmålet er om samtalene virkelig gir verdi og tjener sin hensikt?
21.03.2022
Se hvordan Grønn Jobb hjalp oss å bli miljøfyrtårn-sertifisert
Vi ønsket å bli miljøfyrtårn-sertifisert for å vise vårt miljøengasjement, samt at det dukket opp i flere anbudsprosesser, og vi ønsket å stille sterkt der også.
03.02.2022
Intervjuet av Bryn-Helsfyr samarbeidet - 20 år på Bryn: Fra kursleverandør til HR og IT-teknologipartner
Vi har vært så heldig å få besøk av Bryn-Helsfyr-samarbeidet som har laget en artikkel om oss og at vi nå har vært i området i 20 år.
06.01.2022
Glasspaper er nå Miljøfyrtårn-sertifisert
Ved årsskifte ble Glasspaper Miljøfyrtårn-sertifisert, som er et bevis på at vi anerkjenner samfunnsansvar og tar bevisste valg knyttet til bærekraft. Vi er med dette en av rett over 8000 bedrifter i Norge som er sertifisert.
09.12.2021
Hva bør du velge av MS-500 Security og SC-serien?
Flere av våre kunder lurer på hvilken Microsoft sikkerhetssertifisering de skal velge: MS-500: Security Administrator eller SCI-serien (Security, Compliance & Identity)? I denne artikkelen gir vi deg et innblikk i hvilke sertifiseringer som vil være riktig for din karriere og organisasjon.